Estetska stomatologija

Estetska stomatologija

Bijeljenje zuba, ugradnja cirkona, ukrasne ljuskice i ugradnja estetskih navlaka.

Opcije prikaza

Kategorije

  • Sve slike
  • Slučaj 1 prije
  • Slučaj 1 poslije
  • Slučaj 2 prije
  • Slučaj 2 poslije
  • Slučaj 3 prije
  • Slučaj 3 poslije
  • Slučaj 4 prije i poslije

Format slika

Objašnjenje

Slučaj 1 prije

Frontalni prikaz - korijenski lijecen desni centralni sjekutic, koji je vremenom promijenio boju, a pri tome je još i nepravilnog oblika i položaja.

Slučaj 1 poslije

Prikaz završenog estetskog rada - bezmetalna keramika, čime je ispravljen oblik, položaj i boja desnog centralnog sjekutica.

Slučaj 2 prije

Frontalni prikaz metalo-keramičkih navlaka na sjekuticima, koje estetski i funkcionalno nisu prilagodjene.

Slučaj 2 prije

Prikaz sa desne strane, gdje se vidi ne podudarnost u dužini navlaka, te veliki ispuni na lateralnom sjekuticu i ocnjaku.

Slučaj 2 prije

Prikaz sa lijeve strane gdje je još primjetnije ne slaganje u dužini navlaka, zatim tamni rub navlake na lateralnom sjekuticu, veliki kvar na ocnjaku i estetski ne adekvatan ispunjen na drugom premolaru.

Slučaj 2 poslije

Frontalni prikaz gotovog estetskog rada- metalo keramičke navlake, čime je ispravljen položaj zuba, boja te velika razlika u duzinama centralnih sjekutića.

Slučaj 2 poslije

Izgled gotovog estetskog rada prikazan sa lijeve strane, gdje se vidi kako je ispravljena ne podudarnost u duzinama centralnih sjekutica, te ostalih estetskih problema.

Slučaj 3 prije

Prikaz zuba frontalne regije, gdje se vidi diskoloracija zuba, naročito centralnih sjekutica-koji su korijenski liječeni zubi, a na ostalim zubima ne prilagodjene boje ispuna.

Slučaj 3 prije

Prikaz sa lijeve strane, gdje je uočljiv kvar na lateralnom sjekuticu, te nedostatak oba premolara.

Slučaj 3 prije

Prikaz sa desne strane-uočljiva neprilagodjenost boje ispuna sa bojom zuba koji su pri tome još i dotrajali (ispuni su veliki, ispucali i pigmentirali).

Slučaj 3 poslije

Frontalni prikaz gotovog estetskog rada - metalokeramicke navlake i mostovi, gdje su ispravljeni svi postojeći problemi - funkcija i estetika.

Slučaj 3 poslije

Prikaz sa desne strane završenog metalokeramickog rada.

Slučaj 4 prije i poslije

Frontalni prikaz slučaja prije i poslije završenog estetskog rada. Na prvoj slici se vidi da su centralni sjekutići korijenski liječeni zubi sa kompozitnim nadogradnjama, koje su vremenom izmijenile boju i oblik, a zbog želje pacijenta za svjetlijim zubima i ispravljanjem frontalnog luka,rađene su bezmetalne keramičke navlake od prvog premolara sa desne do prvog premolara sa lijeve strane. Na donjim zubima je uradjeno profesionalno bijeljenje zuba.

Navigacija